Go to: Content » | Main navigation »


Residential building in Barcelona

16
Jan
'14

In a small passage, in the city centre.

The neighbours protected themselves from the exterior with thick walls and balconies. We have to work with lightweight elements, so we designed the façade as a succession of layers: one interior, of glass and stainless steel, and another exterior, close to it, of wood that opens and closes at will. It protects us from noise and inquisitive eyes, acts as a filter between inside and outside, and gives the building an urban image.

To accommodate domestic life in the dense central city, architecture has to veil and control pure transparency.

_MG_5165+66

Author: Josep Lluís Mateo – Mateo Arquitectura
Project: 2010
Construction: 2012 – 2013
Location: Passatge Marimon 5, Barcelona
Surface area: 907 m2
Structural Engineering: BOMA Inpasa
Installations Engineering: Grupo JG
Budget control: Aumedes DAP
Fire protection: Grupo JG
Constructor: Delfor95
Photographs: Adrià Goula


Ir a: Content » | Top of the page »| Main navigation »